top of page
Kine Houtem
Houtem
traphal Houtem
grondplan gelijkvloers Houtem
grondplan verdieping Houtem
voorgevel
achtergevel Houtem
zijgevel Houtem

Herbouw woning te Aalter

Herbouw van een woning met Kinepraktijk nabij het centrum van Aalter.  Een uitgesproken langwerpig volume ingeplant in de lengterichting van het perceel met vooraan gelegen praktijk en naar de tuin gerichte  woning.  

 

R30
R29
snede
grondplan
R25

Uitbreiding rijwoning Zottegem

Herbouw van een achterbouw te Zottegem op een hellend terrein.   De nieuwe leefkeuken geeft vanop een hoogte uit over de achtergelegen tuin.  Van de helling van het terrein wordt gebruik gemaakt om een tuinberging te integreren in de achterbouw zonder verlies van zicht of licht. 

 

03
06
05
04
01
02
snede
snede 2
verdieping
gelijkvloers
voorgevel
achtergevel
zijgevel zuid

Herbouw woning in Zottegem

 

Herbouw van een vrijstaande eengezinswoning in landelijke omgeving.   Een volledig ecologisch en circulaire constructie met een opbouw in houtskelet, gebruik van gevelleien, houten gevelbekleding, cellulose inblaasisolatie, houtwol, ...  

Eetkamer en keuken vormen de centrale as in de woning waarrond het plan is opgebouwd.  De centrale as met doorzicht op voor -en achtertuin wordt doorgetrokken op de verdieping onder de vorm van een vide en open ruimte waar zich aan weerszijden de slaapkamers en badkamer bevinden.

gelijkvloers nieuw
verdieping nieuw
dakverdieping nieuw
voorgevel nieuw
doorsnede A nieuw

Verbouwing herenwoning te Geraardsbergen

Algemene renovatie van een herenwoning in het centrum van Geraardsbergen.  Maximaal uitzicht en lichtinval creëren met behoud van het historisch kader.  Optimaliseren van de verticale circulatie in het gebouw door het openbreken van de oude trappenpartij van waaruit verschillende zichten ontstaan op de achterliggende tuin.

 

DSC_0115
gelijkvloers bestaand
gelijkvloers nieuw

Verbouwing en uitbreiding woning te Asper

Opentrekken van een sociale woning door middel van een zijdelingse aanbouw en maximale beglazing aan de tuin -en Zuidzijde.   Afgewerkt tot een strak hedendaags interieur.

 

IMG_7229
1704 - voorgevel nieuw
1704 - achtergevel nieuw
1704 - verdieping bestaand
1704 - verdieping nieuw
1704 - snede B nieuw
1704 - snede D nieuw
1704 - snede B bestaand
1704 - gelijkvloers nieuw
1704 - gelijkvloers bestaand
1704 - snede A nieuw

Verbouwing en uitbreiding woning te Drongen

Ecologische verbouwing van een vrijstaande bungalowwoning.   Waar voorheen het leef -en slaapgedeelte zich volledig op het gelijkvloers bevond en er geen contact was met de acherliggende tuin voorziet het ontwerp in een volwaardig slaapgedeelte op de verdieping en een uitbreiding op het gelijkvloers met leefkeuken.  Aan de achterzijde worden 2 bouwlagen met plat dak gerealiseerd zonder het uitzicht aan de straatzijde met hellend dak drastisch te wijzigen, welke laatste ook een voorwaarde vormde voor stedenbouw.

De massieve opbouw van de bungalow wordt behouden en zorgt voor voldoende thermische massa van de woning.  Er wordt een geïsoleerde houtskeletwand voor de dragende buitenwanden geplaatst.  De dakverdieping wordt quasi volledig in houtskelet gerealiseerd.

 

gelijkvloers nieuw

Verbouwing rijwoning te Zottegem

Doorgedreven ecologische verbouwing van een rijwoning met oa. toepassing van glasgranulaten, cellulosevlokken, houtskeletbouw, fermacell wandafwerking enz..

Maximaal natuurlijke lichtinval door enkele doordachte ingrepen.

 

gelijkvloers nieuw

Verbouwing woning te Merelbeke

Ingrijpende verbouwing van een bungalow-woning te Bottelare

Gesloten aan de voorzijde, grote vensterpartij

aan de achterzijde met oplopend plafond en vergezicht.  Geïntegreerde patio in het slaapgedeelte met gebruik van steenstrips in lichte natuursteen. 

Buitenaanleg met siervijvers in cascade.

 

Verbouwing hoevewoning voor AIT-architecten

 

Voormalige schuur wordt geschikt gemaakt tot woning.  

 

Door de natuurlijke inplanting van het gebouw op een hellend terrein kan er met een splitlevel gewerkt worden. Hierbij wordt het gebouw opgedeeld in 2 en 3 bouwlagen.

De ruimtelijke kwaliteit van de dakverdieping blijft behouden door de volledige lengte en hoogte van het zadeldak zichtbaar te laten.

Het dakoppervlak wordt intensief open gewerkt om maximaal zonnelicht toe te laten.

Er ontstaan grote panoramische zichten op de omliggende omgeving.  De combinatie van enkele rustieke elementen zoals de dakspanten met de grote raamopeningen geven een dynamiek tussen oud en nieuw.

 

meergezinswoning 2
31701_1441586873900_4064408_n
31701_1441586833899_7235440_n
31701_1441586633894_2878910_n
meergezinswoning 3

Nieuwbouw meergezinswoning voor ouders en dochter te Merelbeke, voor AIT architecten

 

Halfopen bebouwing gevouwen rond een patio. 

Het deel voor de ouders gelegen aan de straatzijde, dat van de dochter aan de achterzijde. Beide entiteiten worden samen gehouden door het sculpturale dak dat alles in 1 beweging met elkaar verbind.  

Oordeelkundig geplaatste lichten en zichten ifv voldoende lichtinval en het behoud van eenieders privacy. 

 

Bewuste keuze voor ecologische bouwmaterialen zoals Accoya buitenschrijnwerk, isofloc dakisolatie, houtvezel onderdakplaten, warmtepomp, natuurverf, enz...

 

Verbouwing tandartsenpraktijk met woning te Sint Denijs Westrem, voor AIT-architecten

 

Gesloten bebouwing midden in het centrum.

Trappengevel werd zorgvuldig opgekuist en voorzien van nieuw houten buitenschrijnwerk.

 

Een aanzienlijk programma werd gerealiseerd binnen een beperkte ruimte, elke vierkante centimeter telt.

De tandartsenpraktijk strekt zich uit over het gelijkvloers met achterbouw.  De woning werd geconcipieerd als belle-etage-woning boven de praktijk met een slaapgedeelte op de 2e verdieping. 

 

 

 

Nieuwbouw Herzele, voor AIT-architecten

 

Halfopen bebouwing op landelijk perceel.

Geprononceerd hoofdvolume met slaapgedeelte op de verdiepingen.  

Leefgedeelte op het gelijkvloers met verbrede voetprint inspelend op de terreinbreedte, omliggende zichten en wisselende lichtinval.

 

Woning uitgerust met zonneboiler en panelen ingewerkt in het dakoppervlak.

 

 

Uitbreiding woning te Westrem, voor AIT architecten

 

Halfopen bebouwing met bestaande achterbouw wordt voorzien van zijdelingse aanbouw. (uitbreiding leefruimte op het gelijkvloers en slaapgedeelte op de verdieping)

Een vorm van annexe die discreet aansluit bij het bestaande hoofdvolume.  Het volume wordt schuin afgesneden door de achteruitliggende bouwlijn.  

In combinatie met de bestaande achterbouw wordt een terras omsloten dat gedeeltelijk overdekt wordt.  Op de verdieping doet deze luifel tevens dienst als dakterras.

Gevelsteen Casa Lena M50, aluminium buitenschrijnwerk met slanke Reynaers-profielen (Staallook), houten gevelbekleding in cederplanchetten met verschillende breedtes.

 

bottom of page