DSC_0115

Verbouwing en uitbreiding woning te Asper

Opentrekken van een sociale woning door middel van een zijdelingse aanbouw en maximale beglazing aan de tuin -en Zuidzijde.   Afgewerkt tot een strak hedendaags interieur.

 

Verbouwing rijwoning te Zottegem

Doorgedreven ecologische verbouwing van een rijwoning met oa. toepassing van glasgranulaten, cellulosevlokken, houtskeletbouw, fermacell wandafwerking enz..

Maximaal natuurlijke lichtinval door enkele doordachte ingrepen.

 

Verbouwing woning te Merelbeke

Ingrijpende verbouwing van een bungalow-woning te Bottelare

Gesloten aan de voorzijde, grote vensterpartij

aan de achterzijde met oplopend plafond en vergezicht.  Geïntegreerde patio in het slaapgedeelte met gebruik van steenstrips in lichte natuursteen. 

Buitenaanleg met siervijvers in cascade.

 

Verbouwing hoevewoning voor AIT-architecten

 

Voormalige schuur wordt geschikt gemaakt tot woning.  

 

Door de natuurlijke inplanting van het gebouw op een hellend terrein kan er met een splitlevel gewerkt worden. Hierbij wordt het gebouw opgedeeld in 2 en 3 bouwlagen.

De ruimtelijke kwaliteit van de dakverdieping blijft behouden door de volledige lengte en hoogte van het zadeldak zichtbaar te laten.

Het dakoppervlak wordt intensief open gewerkt om maximaal zonnelicht toe te laten.

Er ontstaan grote panoramische zichten op de omliggende omgeving.  De combinatie van enkele rustieke elementen zoals de dakspanten met de grote raamopeningen geven een dynamiek tussen oud en nieuw.

 

IMG_5778

Nieuwbouw meergezinswoning voor ouders en dochter te Merelbeke, voor AIT architecten

 

Halfopen bebouwing gevouwen rond een patio. 

Het deel voor de ouders gelegen aan de straatzijde, dat van de dochter aan de achterzijde. Beide entiteiten worden samen gehouden door het sculpturale dak dat alles in 1 beweging met elkaar verbind.  

Oordeelkundig geplaatste lichten en zichten ifv voldoende lichtinval en het behoud van eenieders privacy. 

 

Bewuste keuze voor ecologische bouwmaterialen zoals Accoya buitenschrijnwerk, isofloc dakisolatie, houtvezel onderdakplaten, warmtepomp, natuurverf, enz...

 

Verbouwing tandartsenpraktijk met woning te Sint Denijs Westrem, voor AIT-architecten

 

Gesloten bebouwing midden in het centrum.

Trappengevel werd zorgvuldig opgekuist en voorzien van nieuw houten buitenschrijnwerk.

 

Een aanzienlijk programma werd gerealiseerd binnen een beperkte ruimte, elke vierkante centimeter telt.

De tandartsenpraktijk strekt zich uit over het gelijkvloers met achterbouw.  De woning werd geconcipieerd als belle-etage-woning boven de praktijk met een slaapgedeelte op de 2e verdieping. 

 

 

 

Nieuwbouw Herzele, voor AIT-architecten

 

Halfopen bebouwing op landelijk perceel.

Geprononceerd hoofdvolume met slaapgedeelte op de verdiepingen.  

Leefgedeelte op het gelijkvloers met verbrede voetprint inspelend op de terreinbreedte, omliggende zichten en wisselende lichtinval.

 

Woning uitgerust met zonneboiler en panelen ingewerkt in het dakoppervlak.

 

 

Uitbreiding woning te Westrem, voor AIT architecten

 

Halfopen bebouwing met bestaande achterbouw wordt voorzien van zijdelingse aanbouw. (uitbreiding leefruimte op het gelijkvloers en slaapgedeelte op de verdieping)

Een vorm van annexe die discreet aansluit bij het bestaande hoofdvolume.  Het volume wordt schuin afgesneden door de achteruitliggende bouwlijn.  

In combinatie met de bestaande achterbouw wordt een terras omsloten dat gedeeltelijk overdekt wordt.  Op de verdieping doet deze luifel tevens dienst als dakterras.

Gevelsteen Casa Lena M50, aluminium buitenschrijnwerk met slanke Reynaers-profielen (Staallook), houten gevelbekleding in cederplanchetten met verschillende breedtes.