top of page
DSC_0083
meergezinswoning 3
R30
IMG_3097
IMG20230823103715
E-house

Vollander architectuurstudio staat voor een persoonlijke aanpak bij het ontwerp van uw woning.   Er wordt niet zozeer gedacht in stijlen, maar eerder ontworpen vanuit het programma en de wensen van de bouwheer, rekening houdend met het budget en alle andere (rand)voorwaarden die bij een project komen kijken; vb stedenbouwkundige voorschriften, oriëntatie perceel/gebouw, EPB, esthetische voorkeuren, enz..

Het is steeds de betrachting om voor elke bouwheer een project te realiseren met een  uniek specifiek karakter op zijn/haar maat.

U kan rekenen op ondersteuning vanaf de studiefase t.e.m. het einde van de bouwwerken.

Volgende diensten worden aangeboden:

- verbouwing en nieuwbouw van hoofdzakelijk woningen: één of meergezinswoningen: zowel exterieur maar tevens interieur zijn mogelijk

- opmeting en digitaliseren van bestaande gebouwen

- ontwerp met presentatie (2D en 3D) en gedetailleerde raming + bouwaanvraag

- lastenboek: beschrijvende meetstaten en uitvoeringsplannen + detailtekeningen

- prijsaanvraag en vergelijk aannemers:  zowel algemene aanneming als      nevenaanneming (per lot) mogelijk

- werfcontrole en coördinatie + controle vorderingen t.e.m. oplevering

andere opdrachten:

- bouwtechnische ondersteuning en advies bij aankoop van een woning

- ontwerpen en opvolgen van tuinontwerpen

- regularisatie-opdrachten

- mogelijkheid tot zakelijke opdrachten: vb verbouwing winkels, woningen met praktijk enz.

Zorg voor het milieu met een intensieve aanpak van de isolatieschil en een gezond binnenklimaat zijn onafwendbaar geworden vandaag.  Hierbij geef ik de voorkeur aan bio-ecologische materialen en technieken.  De zorg om intensiever 'schoner' te bouwen zal in de toekomst alleen maar toenemen.  Het is zinvol om hierin reeds preventief te werk te gaan en mensen bewust te maken welke materialen en technieken engergieverslindend en of gewoon schadelijk kunnen zijn voor het milieu.  

Deze website wil naast architectuur ook verwante interesses van mij weergeven.  Tekeningen vormen een ideaal medium om zowel de ruimte als de mens tastbaar te maken.  De zorg voor het gebouwde staat ook altijd achter de zorg voor de mens.  

WERKWIJZE

 

bottom of page