E-house

Wat is jouw stijl? 

Het is een vaak voorkomende vraag die mensen me stellen.

Een heel kort en duidelijk antwoord kan ik daarop niet geven, en in feite gelukkig maar.

Toegegeven dat een eenduidige stijl mijn vak en beroepseer geen deugd zou doen.

 

Er zijn veel zaken die een project kunnen vorm geven.

Zo zullen de context, oriëntatie, de specifieke wensen en gevoeligheden van de bouwheer, het budget, de technisch constructieve maar evenzeer ecologische en stedenbouwkundige vereisten allemaal mee bepalend zijn hoe het gebouw er juist uit zal zien.  Het is steeds de betrachting om voor elke bouwheer een project te realiseren met een eigen specifiek karakter op zijn/haar maat.

 

Hiernaast bewandel ik een spectrum van ruimtelijke principes die onontbeerlijk zijn om tot goede architectuur te komen.  Zo wenst iedereen a priori veel licht en ruimte.  In combinatie met het programma van een gebouw en de praktische organisatie hiervan komt een concept tot stand.  Hoe iets er van buiten uitziet kan mee door de binnenkant bepaald worden en vise versa.  Gevelcomposities en evenzeer de vormgeving van het interieur kunnen een mix worden van praktische, ruimtelijke en esthetische overwegingen.

 

Zorg voor het milieu met een intensieve aanpak van de isolatieschil en een gezond binnenklimaat zijn onafwendbaar geworden vandaag.  Hierbij geef ik de voorkeur aan bio-ecologische materialen en technieken.  De zorg om intensiever 'schoner' te bouwen zal in de toekomst alleen maar toenemen.  Het is zinvol om hierin reeds preventief te werk te gaan en mensen bewust te maken welke materialen en technieken engergieverslindend en of gewoon schadelijk kunnen zijn voor het milieu.  Het is al lang niet meer het verhaal van slechts alleen geitenwollensokken maar gewoon van ons allemaal.

Deze website wil naast architectuur ook verwante interesses van mij weergeven.  Tekeningen vormen een ideaal medium om zowel de ruimte als de mens tastbaar te maken.  De zorg voor het gebouwde staat ook altijd achter de zorg voor de mens.  Misschien vandaar dat ik gewoon ook graag mensen teken, om even te ontsnappen aan een overdosis materialiteit.

VISIE